maanantai 16. toukokuuta 2011

Oi ihana toukokuu!

Valkovuokko on sitten kiitollinen kasvi! Yhden kun tyrkkäät johonkin kasvamaan, niin seuraavana keväänä siinä kasvaa jo kymmenkunta ja vuosi vuodelta ne vain lisääntyvät muodostaen lopulta laajoja valkovihreitä maan peittäviä kasvustoja. Kuvassa tosin vain yksi kevään ensimmäisistä, jo pari viikkoa sitten auenneista ihanuuksista.



Prkleen myyrät!  Ovat  ilmeisesti pistelleet paksuihin poskiinsa lähes kaikki narsissien ja tulppaanien sipulit, koskapa istutuksista nousee enimmäkseen vain pelkkää lehteä. Joku yksittäinen narsissi tai tulppaani toki kukkii siellä täällä, mutta kovin ovat orvon näköisiä ilman kavereitaan. Pitää kai käydä tosissaaan taisteluun noita myyriä vastaan ensi talvea ajatellen. Minä kun päästän Kynsilaukkaajat irti, niin aukeaa teille juuttaille myyrien taivaan portit, prkl!


Noh, vaikkei niitä myyränpirulaisia olisikaan, niin taitavat ainakin nuo tulppaanin kukkasipulit jotenkin kadottaa kasvuvoimansa vuosien mittaan. Täytyy myöntää, että meikäläiseltä on kyllä lannoituskin unohtunut silloin tällöin. Mutta on se vaan kumma, että tien toisella puolen olevat naapurin about 300 sadan narsissin näyttävän ryhmän sipulit eivät näköjään myyrille kelpaa...Elämä on!



Kaikesta huolimatta toukokuu on "meille puutarhureille" ihanaa aikaa!

1 kommentti: